Hoppa till sidans innehåll

Sommarprat med Niclas Stålhandske

2017-07-13 10:10
Niclas "Fishje" Stålhandske satsar vidare efter ett gästspel föregående säsong. Den kommande säsongen ser "Fishje" fram emot att vara med från start och ser redan fram emot seriestarten!
  • Uppdaterad: 2017-07-13 16:52

Niclas Stålhandske väljer att köra en sista säsong och väljer givetvis att bära Bygdas tröja. "Fishje" som han kallas är ett känt ansikte sedan innan och har redan mänger med matcher i Bygdas tröja. 

Vi tog ett snack med honom för att höra honom berätta om sina tankar inför säsongen som komma skall.


Det blev en match ifjol. Vad fick dig att vilja satsa och vara med på tåget redan från start denna säsong?

Ja, man blir ju inte yngre och jag har spelat hockey i väldigt många år nu, så jag kommer avsluta med den här säsongen och vill såklart avsluta på ett bra sätt, det ska bli riktigt kul. Vi har något kul på gång till den här säsongen.


Bygda har återigen ett ungt gäng på pappret. Vad tror du att du kan bidra med i form av erfarenhet, rutin osv till de yngre? Både på isen och i omklädningsrummet. 

Förhoppningsvis bidrar jag med bra insatser under matchspelet, men jag tror att det är viktigt att ha någon äldre med både i omklädningsrum och på träningar också, en extra röst som kan hjälpa till och pusha laget ännu mer.


Bygda har ägnat stor del av sommarträningen i leksandshallen med innebandy. Någon som du tycker ser extra het ut eller som kanske helt enkelt behöver steppa upp det lite? 

Det har varit full fart under träningarna och jag tycker att de yngsta som varit med och kört ser pigga ut. Kaptenen Rasmus Näsman tycker jag också ser väldigt pigg ut under träningarna. Det känns som alla tränar på bra och vill vara i bra form inför kommande säsong.


Det var fåtalet poäng ifrån kvalplats föregående säsong. Vad tror du talar för att Bygda ligger på rätt sida sträcket när grundserien summeras? 

Jag tror att många utav juniorerna som var med förra säsongen kommer vara betydligt bättre förberedda den här säsongen och förhoppningsvis kliva in mer respektlöst och köra järnet. Vi kommer ta en match i taget, men det långsiktiga målet är att få vara med och spela kval efter jul.


Har du några egna målsättningar inför säsongen, för dig själv eller för laget? 

Jag vill att HSS ska spela i division 2! För min egen del hoppas jag att jag klarar mig från skador och kan köra på hela den här säsongen.


Vad har Niclas Stålhandske tänkt göra under sommaren? 

Det är en hel del jobb i sommar, annars härja runt med mina barn på sommarland och försöka hinna med lite träning också.


Med det tackar vi Niclas för sin tid och önskar honom ett stort lycka till under säsongen och hoppas givetvis att den blir minnesvärd! 

Skribent: Robin Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info