Hoppa till sidans innehåll

Sommarprat med ass.tränare Robin Unger

2017-07-20 12:01
Robin Unger som hunnit blivit 22år och gått genom Leksands juniorled laddar nu för ännu en säsong som tränare för Häradsbygden.
  • Uppdaterad: 2017-07-20 12:20

Då har turen kommit till Bygdas assisterande tränare Robin Unger att svara på ett par frågor! 

Robin, som är uppväxt i Leksand har precis som huvudtränare Flodin representerat Bygda som spelare tidigare. Vi tog ett litet snack med honom för att höra vad som rör sig i hans huvud inför säsongen 17/18


Du har ju precis som "Flodda" en bakgrund som spelare i Bygda. Vad fick dig att vilja byta ut klubban mot taktiktavlan?

Ja men precis. Det var faktiskt så att jag hade planer (som varje år efter en säsong) att helt sluta med hockeyn. Men sedan hade jag ett snack med Matte Ohlsson som var bygdas tränare då, att jag skulle vara med och assistera honom. Det kändes rätt och då hoppade jag på tåget. Vilket känns rätt även nu att jag gjorde, man saknar hockeyn och tugget när man inte är där. 

Sedan till skillnad från min coachkollega, som lätt hade varit topp 2 bland spelare i denna serie om han hade varit frisk, så kände jag att jag inte gjorde nån nytta på isen. Så det kändes som ett bra beslut att ta sig en roll som pådrivare.


Du gör här med din tredje säsong som coach för Bygda. Vad fick dig att vilka köra vidare en säsong till?

Tanken slog mig som vanligt att nu ska jag bara skita i allt och chilla en hel säsong. Men om jag ska vara helt ärlig så är jag inte så svårövertalad och jag förstår hur sjukt kul det är med ishockey. Det krävdes ungefär ett samtal med Flodda, sen var jag på det igen!


Du går som assisterande tränare bakom Martin Flodin. Hur brukar ni dela upp arbetsuppgifterna under träningar respektive matcher?

Jag tycker att vi har ett bra delat ansvar, där vi bollar många idéer med varandra. Sen har Flodda spelat lite högre upp och tagit allt lite mer seriöst än vad jag har gjort i min karriär. Så därför har Flodda bättre koll på det mesta och jag försöker lätta upp stämningen och tagga igång alla.


Om du skulle få beskriva Häradsbygdens SS med tre ord. Vilka?

Folkkärt, Kingers och Talanger


Vad hade du tänkt göra under de sista veckorna av sommaren innan säsongen drar igång på allvar?

Mina tankar är att bara ta det lugnt och bara längta in säsongen. Försäsongen har våra spelare hand om så bra själva gissar jag på, så där lägger jag ingen energi på att lägga mig i. Själv ska jag spendera många timmar på youtube för att kunna hjälpa till med lite nya varianter och sånt.


Avslutningsvis. Hur tror du Bygdas chanser att sluta på en topp 2 placering ser ut?

I år finns det inget att skylla på, alla har spelat i serien och vi vet vad som krävs. Vi är ett ungt lag som jag tycker är till våran fördel. Jag ser inget annat än en topp-2 placering. Vi har visat att vi kan, nu ska vi bara göra det en hel säsong.


Sen som en fin avslutning till denna intervju låter vi helt enkelt Robin själv berätta vad som hände sent på natten under Putte i Parken helgen som gick. 

Haha ja, det var alltså i fredags som jag var grymt taggad på att få se Luftgitarr-SM här i Leksand. Hade ingen aning hur det gick till eller vilka som deltog. Sedan fick jag höra några minuter innan start att man fortfarande kunde anmäla sig.

Klockan hade blivit ganska sent och då är jag inte omöjlig. Tog mig fram till scenen för att anmäla sig, sedan gick allt min väg kan man säga, haha. Stort tack till alla som var på plats och hejade fram mig till semi-final.Med det önskar vi Robin stort lycka till under kommande säsong och givetvis ett minst lika stort lycka till under Semi-finalen i Luftgitarr! 

Skribent: Robin Gustavsson
Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info