Hoppa till sidans innehåll

Matchens Profil: #91 Marcus Larsson

2017-01-27 13:12
Bortamatch mot Vansbro ikväll och den här gången träffar vi lagets "fikamästare" och kanske en blivande statsminister? Matchens profil är Marcus Larsson.
  • Uppdaterad: 2017-01-27 13:18

 

Marcus Larsson föddes den 20:e september 1999 i Leksand. Just nu studerar Marcus på gymnasiet i Leksand men jobbar även samtidigt på familjens sportbar i byn. 


Trots sin unga ålder gjorde faktiskt "Mackan" sin debut i Bygda redan förra säsongen. Den skedde i seriepremiären mot Sveg borta som tyvärr slutade med förlust.


Vem är Marcus då om han får beskriva sig själv?


⁃ Som person på isen är jag nog lite hetsig, det ska vara lite känslor tycker jag. Jag vill alltid ge allt och kan vara väldigt självkritisk. Utanför isen är jag mycket med mina lagkompisar, eftersom man spenderar så mycket tid tillsammans i och med hockeyn kommer det naturligt att man är med varandra utanför isen också.


De som har sett Marcus spela håller nog med om att han alltid ger allt. Det är en lagspelare ut i fingerspetsarna som alltid gör sitt yttersta för laget och han levererar alltid ett stenhårt jobb.


Utanför hockeyn är Marcus engagerad inom politiken.


⁃ Politik är ett ämne som ofta diskuteras hemma då båda mina bröder är insatta. Därför kom intresset och engagemanget ganska automatiskt till mig. Jag blev dessutom nyligen invald i distriktsstyrelsen för MUF Dalarna. 


Som vi nämnde i början jobbar Marcus även en hel del på Legends Sportbar i Leksand. Familjen Larsson startade upp Legends under 2011 och driver det fortfarande. 


⁃ Jag jobbar de flesta helgerna i baren på Legends. Visserligen krävs det många sena nätter och hårt arbete men trots det tycker jag att det är väldigt roligt. 


Förutom politik, studier och arbete har Larsson ett annat favoritintresse. 
Fika.
Speciellt på kalas om man ska tro på ryktet bland lagkamraterna.


⁃ Min så kallade förkärlek till kalas kommer ifrån ett internskämt vi har haft inom laget hela säsongen. Jag skulle fira min systers födelsedag istället för att spela match och under veckan gav jag samma anledning för att inte komma på två träningar. Så varje gång jag inte kunde komma på träningar skojade alla om att det var kalas för syrran och att hon snart måste vara 90 år, haha!

 


Marcus har spelar sju matcher i år och har hunnit med att få göra sitt första mål i Bygdatröjan. Målet kom i bortamatchen mot IFK Ore.


Hur ser du på din säsong så här långt?


⁃ Min säsong så här långt har varit lite upp och ner. Stundtals tycker jag att det har gått väldigt bra men jag har varit sjuk en stor del utav säsongen. Att missa mycket och återhämta sig har ju gjort att man inte kunnat ge så mycket som man hade velat. 


Avslutningsvis, i kväll väntar match mot Vansbro på bortaplan. Dina tankar kring kvällens match?


⁃ Jag tror givetvis att vi vinner kvällens match. Detta är en måstematch för oss och vi kommer att göra allt för att ta hem tre poäng. Filip Hahne har varit väldigt het på senaste tiden, därför tror jag att han kommer avgöra matchen, avslutar Marcus.

Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info