Hoppa till sidans innehåll

Matchens Profil: #74 Adrian Borg

2017-02-10 13:37
Sista matchen för säsongen väntar i kväll då Bygda tar emot Orsa hemma i LRF-hallen. I dag möter vi en ung back som gjorde debut i HSS redan som 15-åring, Adrian Borg.
  • Uppdaterad: 2017-02-10 13:44

 

Den femte april 1998 föddes Adrian Borg i Uppsala. Han gör sin tredje säsong i Bygda där debuten kom redan säsongen 13/14 när laget spelade i HockeyTvåan.


Vi låter Adrian berätta lite kort om sig själv.


⁃ Jag är som sagt född i Uppsala, men har bott i Stockholm, Karlstad, Filipstad och nu i Leksand sen jag var nio år. Som ni ser har vi flyttat runt lite.
⁃ Som spelare skulle jag beskriva mig som en skridskoskicklig back med bra spelförståelse. Jag är väldigt tävlingsinriktad, det är aldrig kul att förlora. 
⁃ Utanför isen är jag en social och glad person. 


När vi frågar "Adde" om när han började spela ishockey berättar han en rolig händelse mellan honom själv och pappa Anders.


⁃ Jag stod på ett par skridskor första gången när jag var runt fyra år men började spela hockey i Filipstads IF när jag var sex år. Jag minns att farsan hade köpt ett par nya skridskor till mig som jag fick så fruktansvärt ont i fötterna av och ville gå av. Farsan blev så klart lite grinig och tyckte jag skulle börja på balett istället, sen dess har jag inte gnällt på ny utrustning haha!

 


Du är född i Uppsala, har bott i Stockholm och Karlstad, men den största delen av uppväxten, utöver tiden i Leksand, ägde rum i den värmländska orten Filipstad. Hur var uppväxten i de värmländska skogarna?


⁃ Uppväxten i Filipstad var väldigt bra vad jag minns. Nästan hela min släkt bor i Värmland så det var ju alltid skönt att ha dom runtomkring sig.


Vilka intressen har du förutom ishockeyn?


⁃ Utanför hockeyn tycker jag om att umgås med kompisar och bara ta det lugnt. Vara hemma, kolla serier och lira lite Xbox är aldrig fel.


Adrian går just nu sista året på gymnasiet och "vuxenlivet" väntar runt hörnet. Vad han ska göra efter examen är oklart, men vart hans fokus ligger just nu råder det dock inga tvivel om.


⁃ Har faktiskt inte några speciella planer än haha, men ska försöka att hitta ett jobb så fort som möjligt och sen får vi se framöver om jag känner för att plugga vidare på högskolan eller inte. Just nu ser jag mest fram emot studenten och allt runt omkring det!


Då Bygda inte tog tre poäng senast mot Sveg innebär det att laget inte kan nå vidare kvalspel till HockeyTvåan. Därför är kvällens match den sista för säsongen. Hur ser du på lagets insats denna säsong?


⁃ Jag tycker att laget har gjort en jäkligt bra säsong med tanke på att vi har ett väldigt ungt och piggt lag om man jämför med de andra lagen. Vi har krigat på bra och haft det riktig roligt tillsammans.


Och din egen säsong?


⁃ Min egen säsong har varit ganska poänglös, men det är något man får ta ibland. Utöver det så är jag nöjd.


⁃ Den senaste veckan har coach Unger gnällt att jag skjuter som en mes på match och stenhårt på träning, så jag får försöka ändra på det inför kvällens match, haha!


För motståndet ikväll står Orsa. Laget från norra Dalarna kommer få spela kval tillsammans med Smedjebacken där man möter Strömsbro och Alfta. 


Hur går tankarna kring kvällens match?


⁃ Orsa är ett bra lag så det kommer bli en tuff match. Det gäller att vi går in och har roligt och jobbar stenhårt hela matchen. Det hade varit skönt att avsluta säsongen med en vinst!


Vem tror du avgör i kväll?


⁃ Jag tror att "Golan" (Isak Gölén) stänker upp en i krysset och avgör, avslutar Adrian Borg.

Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info