Hoppa till sidans innehåll

Matchens Profil: #72 Isak Gölén

2017-02-03 12:09
Näst sista grundseriematchen står på agendan för Bygda och dagens intervjuobjekt är den hårt arbetande forwarden Isak Gölén.
  • Uppdaterad: 2017-02-03 12:16

 

Den fjärde November 1998 föddes Isak Gölén i Leksand. Han är uppvuxen på Åkerö tillsammans med sina föräldrar och sin äldre bror.


Vi låter Isak beskriva sig själv både som spelare och som människa.


⁃ Som spelare skulle jag beskriva mig själv som en forward som jobbar väldigt hårt. Jag är ganska osynlig i poängligan men nån måste göra det hårda jobbet också. Utanför isen är jag väldigt rastlös. Jag kan absolut inte sitta still för länge utan någonting måste hända hela tiden.


Personligheten och spelstilen går verkligen hand i hand. Isak gör sällan en dålig match och bidrar konstant med sitt hårda arbete.


Vilka fritidsintressen har du utöver ishockeyn?


⁃ Mina främsta intressen förutom hockeyn är att gymma och att utöva i princip alla bollsporter. Jag kan säga med handen på hjärtat att det är fåtal mer än farsan som slår mig i pingis!


Lagets egen "J-O" gör sin första ordinarie säsong i a-laget och har gjort tre poäng på tio matcher. 


Hur var det att gå ifrån juniorhockeyn till seniorhockeyn?


⁃ Förra året spelade jag ingenting i a-laget så det är mycket högre fart i år och det är mycket mer fysiskt än i juniorhockeyn.


Isak går sista året på Leksands gymnasium och driver just nu ett UF-företag tillsammans med några klasskompisar. En av kollegorna är Jacob "Joppe" Palmborg.


Hur är "Joppe" som arbetskamrat?


⁃ Jacob är tvärtemot vad han är på isen. På isen är han jättesnabb medans han utanför isen är som en sengångare, jag har aldrig sett någon som är så seg och så trött som han, haha! Men jag tycker att han jobbar på bra ändå.

 


Vi har låtit tre personer kring laget beskriva Isak:


Robin Unger, tränare :

"Gölén är en av de stora positiva överraskningarna den här säsongen. Jag tycker att han har lyft sin skridskoåkning och sitt skott till en ny nivå. Han har gått från en gedigen spelare i en "Tobbe Forsberg-roll", till att på allvar blivit en farlig offensiv spelare. En bra kille att ha att göra med, både på och utanför isen. Isak är en kille som jag tror att alla vill ha i sitt lag."


Adrian Borg, back :


" Jag har spelat i samma lag som Isak nästan hela mitt liv så vi har varit kompisar väldigt länge. Isak är en väldigt glad och rolig person som gärna sitter uppe framför datorn halva nätterna och lirar CS, haha!"


Albert Holmer, målvakt :


"Isak är en av de barndomskompisar som jag känt längst! Jag kommer ihåg när vi spelade bandy på gatan tills morsan ropade in oss.. Han är en väldigt omtänksam kompis som jag känt sedan barnsben!"


Kvällens motstånd är Sveg som gästar LRF-hallen. Vilka är dina tankar kring kvällens match?


⁃ Det kommer bli tufft men det gäller att bara köra. Om vi ska ha någon chans att få fortsätta efter grundserien lär vi vinna!


Vem avgör för Bygda?


⁃ Jag tror att Öberg (Martin) avgör genom sitt krigarjobb, avslutar Isak.

Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info