Hoppa till sidans innehåll

Matchens Profil: #60 Albert Holmer

2017-01-20 12:19
Inför kvällens match mot Kvarnsveden kollar vi läget hos målvakten Albert Holmer. Han berättar lite om sig själv och hans tankar inför kvällens match.
  • Uppdaterad: 2017-01-20 12:25

 

Albert Holmer föddes den 22:a maj 1998 i Leksand. Han gör sin andra säsong i Bygdas A-lag och har i år tagit stora steg framåt, något vi återkommer till längre fram i intervjun.


Hur skulle du beskriva dig själv som person, både på och utanför isen?


⁃ För det mesta är jag en social och glad person som tycker om utmaningar. På isen är jag desto mer tävlingsinriktad och en ganska dålig förlorare tyvärr, haha! 


Albert är en driven kille som trots att han går sista året på gymnasiet även jobbar en hel del vid sidan av studierna. Bland annat jobbar han på en lokal fiskaffär, något som speglar ett av hans stora intressen.


⁃ Jag brukar fiska en hel del, framförallt på sommaren! Annars är jag en stor sportfantast som följer fotboll i första hand och framförallt Storbritanniens bästa lag, Arsenal! Vill även tillägga att jag är lagets odiskutabla FIFA kung!


Hurvida det sista påståendet är sant eller inte låter vi vara osagt. Dock går det rykten att du inte är någon höjdare på fisket. När fick du napp senast?


⁃ Haha, ja jag är inte mycket för vinterfiske så det var väl någon gång i höstas när man drog några gäddor. Nått exakt datum vet jag inte, haha.


Albert har fått smeknamnet "Fiskarn" i laget efter att han missade en match för att åka på en fisketävling som varit en tradition för honom i flera år. 


Hur tävlingen gick vill inte Albert att vi ska skriva.


Holmer gör alltså sin andra säsong i A-laget där debuten kom förra året mot Vansbro på bortaplan. Till årets säsong har han gått framåt och utvecklat sitt spel väldigt mycket men någon förklaring till det har han inte riktigt.


⁃ Ja den här säsongen känns det som jag har tagit steg framåt, vad som ligger bakom vet jag inte faktiskt. Jag har väl fått ett års mer erfarenhet och även vuxit lite på längden. I övrigt har jag tränat ganska hårt under säsongen så det kan nog också spelat in.


Du plockar åt "fel håll", med högerhanden, är det något som är till din eller skyttens fördel?


⁃ Jag tror att de innebär en fördel för mig faktiskt. Skyttarna är oftast vana med att skjuta på ett speciellt sätt så det är klart det blir en fördel! Fråga "Joppe", han vet hur svårt det kan vara, haha!


Ikväll väntar bortamöte med Kvarnsveden. Dina tankar kring matchen?


⁃ Kvällens match kan bli tuff men jag tror vi har en bra chans att ta tre viktiga poäng. Nycklarna tror jag kommer vara att alla presterar och att vi inte underskattar motståndet!


Vem avgör för Bygda?


⁃ Avgörandet tror jag kommer i "PP" och självklart kommer det vara Johan (Robinsson) som stänker dit en handledare i "gubbhörnet" efter en öppnade pass från assistkungen "Pedern" (Viktor Pedersen)!

Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info