Hoppa till sidans innehåll

Matchens Profil: #11 Johan Robinsson

2017-01-06 16:22
"Mr.Bygda", Johan Robinsson är kvällens profil och vi har kollat av med honom bland annat hur många matcher han tror det kommer bli i HSS-tröjan till slut. Dessutom har han tagit ut sitt "HSS All Star-Team".
  • Uppdaterad: 2017-01-06 16:27

Den elfte december 1990 föddes Johan Robinsson. Han är uppvuxen i byn Sätra belägen ungefär en mil utanför Leksand men bor sedan en tid på Källberget med sin sambo och hund. 

De flesta som följer Bygda vet vem Johan är eftersom han har varit med kring föreningen så pass länge som han har, men vi ska ändå låta Robinsson beskriva sig själv lite.

  • En lugn och social kille som inte svävar ut speciellt mycket. På planen är jag nog lite ”argare” än vad jag är utanför isen, säger Johan.

Enligt statistikbanken EliteProspects har Johan spelat 218 matcher i Bygdatröjan och har på dessa gjort 175 poäng. Lägg även till 298 utvisningsminuter så förstår ni att det händer grejer kring Robinsson. 
Hur många matcher blir det innan du är helt klar tror du?
  • Jag har märkt att det är svårt att sluta, jag har försökt ett par gånger. Men suget har kommit tillbaka hela tiden, så det har blivit att jag snörat på mig skridskorna igen. Hur många matcher det blir till slut är svårt att säga. 

Det här är den hårdskjutande sniperns elfte säsong i HSS vilket betyder att en hel del spelare har passerat i föreningen under alla dessa år. Om du får sätta ihop ett eget "Bygda All Star-Team", vilka skulle då ta plats?
  • Svår fråga.. Det har varit många profiler som kommit och gått genom åren. Får man ha med sig själv? Haha nej då, det finns spelare som känns självklara i ett all star team.
  • Målvakt är Richard Brasar. En eldsjäl som man önskar alla föreningar hade. Han har krigat stenhårt både på och utanför isen.
  • Som backar är det Jesper Korning och Erik Larshans. Två spelare som både varit viktiga för laget med sitt spel och två fantastiska grabbar. Som forwards tar jag Viktor Hedman, Stefan Sterner och Tobias Görndt. Tobias är en lagspelare som gjort fantastiskt mycket för föreningen. Viktor som jag spelat med sen barnsben och Stefan som är den spelare som varit överlägset bäst genom åren, trots sin ålder, haha!
Johans yngre bror, Erik, spelar också i laget. Om storebror Johan är en spelare som gör många poäng är Erik en spelare som alltid gör det jobbet som ofta inte syns men som är otroligt viktigt för laget. 
Din lillebror har verkligen tagit för sig denna säsong och vuxit ut till lagets stabilaste spelare. Vad har du att säga om hans insats så här långt?

 

  • Han har verkligen växt med uppgiften och man ser att han tycker det är roligt med mer ansvar som han fått i år. Han tränade även bra i somras och det har gett resultat.

Johan var inte med i inledningen av säsongen men har sedan sin comeback spelat fyra matcher och gjort sju poäng.

 

  • Intresset för hockeyn är och kommer alltid vara stort. Jag kände inte riktigt suget att spela och ville istället kolla på så mycket hockey som jag kunde. Efter en tid kom suget för att spela tillbaka och jag bad coach Flodin och Unger om en try out. Dom verkade gilla det dom såg och nu kör vi så länge kroppen håller denna säsong.

Kvällens match mot Smedjebacken, dina tankar kring den?

 

  • Det kommer bli en tuff match. Smedjebacken är ett topplag som vi haft hårda bataljer med genom åren. Vi måste förbättra vårt spel i försvarszon från innan jul. Klarar vi den uppgiften kommer vi skapa lägen framåt och där har vi killar som kan sätta pucken i nät. Det kommer bli en jämn match, men i slutändan tror jag att vi står som vinnare. Joppe har sett het ut på träningarna under veckan, jag sätter en slant på att han avgör, avslutar Johan.
Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info