Hoppa till sidans innehåll

Högström får fortsatt chansen i LIF

2017-02-01 17:02
Andra spelaren på kort tid att bli inlånad till Leksands juniorlag. Rasmus Högström och J18-tränaren Fredrik Näslund berättar om veckan som gått.
  • Uppdaterad: 2017-02-01 17:04

För två helger sedan spelade Filip Hahne två matcher med Leksands IF's J20-lag. Förra veckan var det dags för nästa Bygdakille att få chansen i den blå/vita tröjan. 


Rasmus Högström, center i HSS och Team Leksand, blev inlånad för att medverka i de tre matcher som laget hade under veckan. Samtliga spelades på hemmaplan och för motståndet stod Örebro, Luleå och Skellefteå AIK. 


Självklart var det en glad Rasmus som fick beskedet.


⁃ Det är såklart jätteroligt att få chansen. Det var inget tvivel om att jag skulle tacka ja! Jag såg att jag hade ett missat samtal från "Pata" (Patrik Andersson, tränare i LIF J18) så första tanken var väl inte riktigt att jag skulle få vara med och lira, men jag blev positivt överraskad när jag ringde upp. 


Fredrik Näslund, den andra tränaren i J18 berättar om valet att plocka upp "Höga".


⁃ Valet att låna in Rasmus kom efter samtal med Martin Flodin och "Svenne" (Sven-Ove Svensson ,tränare Team Leksand) och behovet kom i första hand p.g.a skador och sjukdomar. 


Det var som sagt tre matcher som skulle spelas under veckan och man spelade in sju poäng på kontot. Två segrar och en förlust på straffar blev veckans facit. 


⁃ Det har gått bra tycker jag! Första matchen på onsdagen mot Örebro gick bra för min del. Tyvärr tappar vi 3-1 till 3-3 och torskar sedan på straffar, men en klart godkänd debut för mig! 


Rasmus stod för två assist i premiärmatchen som spelades på onsdagen. Men fler poäng skulle komma under helgens möten med Luleå och Skellefteå.


⁃ Mot Luleå på lördagen var det en helt annan hockey då dem är ett lag som spelar mer fysiskt och bara kör medan Örebro är ett mer spelande lag. Både jag och laget gör en bra förstaperiod som vi vinner med 3-0. I andra och tredje går vi ner oss och bjuder in dem i matchen men lyckas göra två snabba i slutet och gå ifrån till 7-4. En ok match från min sida, tycker att jag klarade av det bra, men sedan är det såklart vissa situationer och saker man kan ha gjort bättre, men det är lätt att vara efterklok.


⁃ Skellefteåmatchen slutade 12-1 och det här var den bästa matchen, både för mig och laget. Finns väl egentligen inte så mycket att säga mer än att det var en rejäl urladdning. Jag har fått spela med Emil Lind och Wilde Bröms, vilket har vart väldigt tacksamt! 


I storsegern på söndagen gjorde Högström sitt första mål och även ännu en assistpoäng. Rasmus totala facit blev därför fyra poäng fördelat på ett mål och tre assist. 


Näslund är nöjd över Rasmus insats i matcherna.


⁃ Rasmus har gjort det bra! Han har jobbat hårt i defensiven och även varit med och bidragit offensivt med sina fyra poäng.


Att det är stor skillnad mellan senior- och juniorhockey är något som även Rasmus håller med om.


⁃ Den största skillnaden måste vara, precis som Hahne sa, att farten är högre. En annan skillnad är att man blir mycket hårdare straffad för sina misstag , det gäller att vara noggrann med pucken hela tiden. Men det är en bra grupp som det har varit lätt att komma in i. Jag kände ju hälften sedan innan dessutom, så det har varit en fördel! Leksand har ju en annan spelidé så det har varit lite annorlunda, men det har gått riktigt bra ändå och jag kommer in mer och mer i spelsystemet för varje dag.


Att "Höga" kommer in i spelet mer och mer känns nog bra med tanke på att ännu en vecka med laget väntar.


⁃ Rasmus blir kvar denna vecka i första hand, sen ska vi fundera på hur vi gör i fortsättningen. Vi ska även stämma av med HSS och LIF J20 hur vi går vidare, avslutar Fredrik Näslund.

Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info