Hoppa till sidans innehåll

"Hahne spelade mycket bra- vi är mycket nöjda med hans insats"

2017-01-23 13:49
Tongångarna kring Filip Hahnes helg med Leksands J20 är idel positiva. Tränaren Jens Nielsen och Filip själv ger sin syn på matcherna mot Växjö och Malmö. Dessutom kan ännu en spelare få chansen i LIF.
  • Uppdaterad: 2017-01-23 13:53

Det var i fredags vi nåddes av beskedet att forwarden Filip Hahne, född 1997, hade blivit inlånad till Leksands IF's J20-lag. Han skulle vara med och spela helgens matcher mot Växjö respektive Malmö.


⁃ Jag fick beskedet i fredags innan lunch att jag skulle få spela med Leksand i helgen. Jag tackade ja direkt! Jag tänkte att det skulle vara roligt att testa på, säger Filip om hur det gick till när han fick samtalet.


På andra sidan luren fanns Jens Nielsen, före detta tränare för HSS, som just nu basar över Leksands J20.


⁃ Jag har bra koll på spelarna i HSS och just den här helgen hade vi sjukdomar och skador som gjorde att vi behövde flera spelare. Vi jobbar på ett samarbete mellan Leksand och HSS som gör att vi ska kunna ta spelare i HSS som har utvecklats och spelat bra där. Hahne har jag själv tränat när han var U16-spelare och jag vet vad han kan. Han jobbar och sliter varje gång han tränar eller spelar match och sen vet jag att han dessutom är en bra målskytt.


Beskedet kom som sagt vid lunch på fredagen men att träna med Leksand hanns inte med. HSS spelade match mot Kvarnsveden borta och Filip var i högsta grad delaktig till 4-1 segern som var väldigt viktig inför slutspurten i HockeyTrean. Ett mål och en assist kom från Hahnes klubba innan det var dags att byta fokus.


Borlänge Ishall byttes till Tegera Arena.


Kvarnsveden byttes till Växjö Lakers och Malmö Redhawks.


Lördagsmatchen mot Växjö blev en spännande historia. Leksand tog tidigt ledningen med 1-0 men gästerna lyckades både kvittera och ta över ledningen. Innan perioden var slut kvitterade Leksand och Filip noterades för sin första poäng då han assisterade till målet. 


Leksand gjorde ett ryck i andra perioden och gick till en 4-2 ledning, men när slutsignalen gick lyste resultattavlan 4-4. 


I förlängningen fick Hahne speltid men matchen fick avgöras på straffar där Eric Winbergh blev matchvinnare åt LIF. 


Söndagens match mot Malmö blev inte lika lyckosam. Trots spelövertag och vunnen skottstatistik med 46-24 förlorade man med 1-3.


Filip är ändå nöjd med sin insats.


⁃ Jag är helt okej nöjd med helgens matcher. Visst fanns det vissa situationer man kanske inte var helt nöjd med, men sett till att man inte har spelat eller tränat med laget förut så gick det bra. 


Jens fyller i.


⁃ Hahne spelade mycket bra, speciellt i den första matchen där han var nära att göra mål tre gånger om men pucken skulle inte in tyvärr. Den andra matchen var också bra men han sa själv att han kände sig sliten då det var tredje matchen på lika många dagar. Vi är mycket nöjda med hans insats och dessutom riktigt glada över att se att steget inte är så långt.


Filip, vilken var den största skillnaden i spelet som du märkte av?


⁃ Den största skillnaden måste nog vara tempot. Det gick ju lite fortare än vad man är van vid, säger Hahne.


När vi frågar Jens om det är aktuellt för fler inlåningar framöver hintar han även om ännu en Bygdakille som finns på tapeten för LIF. 


⁃ Vi kan absolut tänka oss att han spelar flera matcher med oss framöver. Samarbetet är bra igång då J18 har skrivit över Rasmus Högström idag, avslutar Jens Nielsen.

Epost: Adressen Gömd

HSS1

 

 

Leksands Sparbank

 

trycksakstorget

 

Dalafrakt

 

mvs

 

HSS swish

Postadress:
Häradsbygdens SS - Ishockey
Martin Öberg, Sparbanksgatan 10D
79331 Leksand

Kontakt:
Tel: 076-161 6923
E-post: This is a mailto link

Se all info